Izmjene

Osvježeni BMW X3

AutoMoto / Testovi | 06. 02. 2014. u 09:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BMW je objavio fotografije i tehničke detalje restiliziranog modela X3. Osim vanjskih i unutarnjih estetskih zahvata, redizajnom su obuhvaćena i unapređenja na motorima. Kao i kod većine drugih proizvođača i u BMW-u je treća ili četvrta godina proizvodnje nekog modela rezervirana za njegovu restilizaciju. Na red je došao X3 čija je druga generacija predstavljena 2010.

BMW se potrudio da vizualno osvježi vanjski dio svog SUV vozila, prije svega njegovog prednjeg dijela, koji je u kontekstu dizajna najnovijih modela te kompanije izgledao zastarjelo. Zbog toga je izmijenjen oblik farova, koji sada izgledaju znatno modernije, sa LED tehnologijom, dok je maska, po ugledu na nove BMW automobile, isturenija sa naglašenijim kromiranim okvirom. Izmjene na prednjem dijelu zaokružuje redizajnirani branik.

Restilizacija je obuhvatila i zadnji dio automobila, a tu su i novi vanjski retrovizori sa integriranim pokazivačima smjera. Kupcima će biti ponuđene i nove boje eksterijera i redizajnirane alu felge. Skup kozmetičkih unapređenja vizualno će približiti BMW X3 drugim nedavno predstavljenim modelima njemačkog proizvođača, kao što su X5 ili Serija 4.

U unutrašnjosti vozila također su izvršene određene promjene, poput ponude novih dezena tapacirunga i ukrasnih kromiranih i visokosjajnih crnih detalja, a unaprijeđen je i iDrive sistem. Kada je o motorima riječ, BMW je u verziji xDrive20d po prvi put ponudio novi 2.0 litarski turbo-dizelaš koji proizvodi 190 ks i razvija 400 Nm.

Motor je za 6 ks snažniji od prethodnika i raspolaže sa 20 Nm većim obrtnim momentom. Prema tvorničkim podacima, novi BMW xDrive20d od 0 do 100 km/h stiže za 8,1 s. BMW ističe i ekonomični sDrive18d, sa zadnjim pogonom, koji dolazi u paketu sa gumama sa niskim koeficijentom otpora kotrljanja.

Ova verzija ispod haube ima 2.0 litarski turbo-punjeni dizel motor sa 150 ks i 360 Nm, a u kombiniranom ciklusu prosječno troši 5 l/100 km i emitira 131 g CO2/km. U zavisnosti od tržišta, osvježeni BMW X3 bit će dostupan u verzijama sa četiri dizel i tri benzinska motora, čiji se raspon snage kreće od 150 ks (sDrive18d), pa do 313 ks u BMW-u xDrive35i koji ispod haube ima 3.0 litarski šestocilindrični turbo-benzinski motor.

Restilizirani BMW X3 prvi će moći vidjeti posetitelji sajma automobila u Ženevi, nakon čega će ovaj model stići i u prodajne salone.

Kopirati
Drag cursor here to close