Prostranost

Novi Ford Galaxy za 2016.

AutoMoto / Testovi | 05. 04. 2015. u 16:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ford je objavio fotografije i tehničke detalje nove generacije MPV modela Galaxy, koji je zadržao prostranost i funkcionalnost aktualne verzije, a istovremeno preuzeo stilske detalje od manjeg modela, S-MAX.

Novi Galaxy svojim dizajnom ne odstupa značajno od prethodne generacije, ali je moderniziran u skladu sa tendencijama već viđenim na ostalim suvremenim Fordovim modelima. Automobil je postavljen na istu mehaničku platformu kao i S-MAX, a dva vozila imaju i sličan eksterijer.

Kako bi bio u stanju da osigura komfor za sedam putnika, Galaxy ima nešto višu i dužu kabinu zbog čega je silueta vozila povišena i ne tako elegantna kao kod modela S-MAX. Svih sedam sjedišta, uključujući i ona u trećem redu, su standardnih dimenzija, prenio je B92.

Nasloni posljednja dva sjedišta se jednostavno preklapaju pritiskom na dugme koje se nalazi u prtljažniku, čime se dobija ravan pod i dodatan prostor za smještaj stvari. Na gumb se obaraju i nasloni iz srednjeg reda, pa se Galaxy privremeno pretvara u poluteretno vozilo. U Fordu ističu da osobe koji sjede u drugom i trećem redu imaju za 10 mm više prostora za glave nego u aktualnom modelu.

Koliko se vodilo računa o komforu svih putnika, govori podatak da i oni koji se nalaze na posljednja dva sjedišta imaju na raspolaganju naslone za ruke u kojima su smješteni otvori za odlaganje boca. Kupci će moći birati između šest pogonskih jedinica - četiri dizel i dva benzinska motora.

Na raspolaganju je 2.0 litarski turbo-punjeni dizelaš u tri verzije - sa 120, 150 i 180 ks, dok je u vrhu ponude 2.0 TDCi bi-turbo motor sa 210 ks i 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Za one koji su zainteresirani za benzinske opcije, tu su 1.5 EcoBoost sa 160 ks i 2.0 EcoBoost koji proizvodi 240 "konja".

Svi motori zadovoljavaju Euro 6 emisione standarde i opremljeni su stop/start sustavom i drugim suvremenim tehnologijama koje doprinose većoj ekonomičnosti u vožnji i manjem zagađenju zraka. Datum početka prodaje i cijene novog Forda Galaxy nisu priopćeni.

Kopirati
Drag cursor here to close