Novina

Mercedes za 2017. godinu priprema karavan E klase

AutoMoto / Testovi | 02. 04. 2016. u 12:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački proizvođač nastavlja rad na modelima iz obitelji nove E klase. Nakon limuzine, uskoro možemo očekivati i karavan verziju.

Na Interentu su objavljeni video snimci djelimično maskiranog prototipa Mercedesa E klase Estate, koji će najvjerojatnije imati premijeru na sajmu automobilia u Parizu, na jesen 2016. Veći dio vanjskog dijela jasno je uočljiv, a jedina moguća dizajnerska iznenađenja kriju se ispod kamuflažne folije na zadnjem dijelu automobila.

Karavan dijeli istu mehaničku platformu i motorizaciju sa sedanom, koji je predstavljen i publici na nedavno održanom sajmu automobila u Beogradu.

Treba očekivati benzince u rasponu snage od 184 ks do 333 ks, a kasnije i snažnije AMG verzije, dok će paleta dizelaša obuhvatiti jedinice od 150 do 258 'konja', prenosi B92.

Kao i kod limuzine, kupcima će biti ponuđena Plug-in hibridna verzija E350e koju će pogoniti četvorocilindarski benzinski i elektromotor kombinirane snage 279 ks i maksimalnog obrtnog momenta koji dostiže 600 Nm. Hibrid će samo uz pomoć električne energije moći prijeći i do 30 km.

Poslije karavana, obitelj E klase će biti proširena i coupe i kabrioletom, ali najvjerojatnije tek od 2017. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close