Tehnologija

Među prvima zavirite u novi Mercedes E klase

AutoMoto / Testovi | 06. 01. 2016. u 20:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko dana prije svjetske premijere, na Internet su dospjele službene fotografije novog Mercedesa E klase. Mercedes je početkom prosinca otkrio detalje enterijera, a njemački Auto-Presse kompletirao je sliku nove E klase objavivši fotografije vanjskog dijela limuzine koja će svjetskoj automobilskoj javnosti biti predstavljena na auto-salonu u Detroitu, 11. siječnja.

Isti izvor navodi da je E klasa za 2016. postavljena na modularnu MRA platformu, koju koristi i aktualna C klasa. Automobil je dugačak 4,92 m, dok međosovinsko rastojanje dostiže 2,94 m.

Očekivano, Mercedesova nova limuzina u sebi kombinira dizajn S i C klase, uz veoma dobre aerodinamičke karakteristike, o čemu svjedoči nizak koeficijent otpora zraka (0,23), piše B92.

Kupci koji se odluče za neki od viših paketa opreme imat će na raspolaganju potpuno digitaliziranu komandnu ploču koja se sastoji od dva 12,3 inčna ekrana, dok će bazna verzija imati klasične analogne instrumente.

Osim standardnog, bit će dostupna i tri opciona sustava oslanjanja. Mercedes E klase Avantgarde imat će za 15 mm spušteno ogibljenje, dok će sportska verzija pored nižeg oslanjanja imati i tvrđe, prilagodljive amortizere. U ponudi će biti i sustav zračnog oslanjanja.

Auto-Presse piše da je bazni Mercedes E200 opremljen 2.0 litarskim turbo benzincem koji proizvodi 195 ks.

Hibridna verzija, E350e, imat će benzinski i električni motor ukupne kombinirane snage 279 ks, a u vrhu ponude bit će AMG model pogonjen 4.0 V8 bi-turbo jedinicom sa oko 600 "konja", prenosi B92. Više tehničkih detalja bit će poznato nakon službene premijere nove E klase.

Kopirati
Drag cursor here to close