Ogroman SUV

Luksuz novog Lincolna na svakom centimetru

AutoMoto / Testovi | 24. 03. 2016. u 19:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz Cadillac Escalade, Lincoln Navigator spada u sam vrh luksuznih američkih SUV modela. U New Yorku je predstavljen koncept novog Navigatora koji je već samom svojom pojavom privukao pažnju automobilske javnosti.

Ono što prvo upada u oči, pored impozantne veličine vozila, su ogromna vrata koja se otvaraju nagore, kao kod nekih supersportskih automobila. U ovom slučaju, u Lincolnu su se odlučili za po jedna vrata na svakoj strani, tako da je pristup kabini potpuno nesmetan kada se ona podignu.

Produkcijska verzija će iz praktičnih i ekonomskih razloga najvjerojatnije imati klasična vrata, ali rješenje primjenjeno na konceptu veoma je zanimljivo, prenosi B92.

S obzirom da je u pitanju zaista ogroman SUV, odstojanje poda vozila od zemlje je znatno veće nego kod običnih putničkih automobila, pa je ulazak i izlazak iz Navigatora otežan. Lincoln je i za ovaj problem pronašao zgodno rješenje u vidu sklopivih stepenica koje se automatski izvlače kada se otvore vrata.

Na taj način, VIP klijentela moći će elegantno izaći iz vozila kada stupa na crveni tepih.

U luksuznoj putničkoj kabini ima mjesta za šest odraslih osoba, u tri reda sjedišta. Položaj svakoog sjedišta može se podešavati na čak 30 načina, kako bi svaki od putnika zauzeo idelanu poziciju tijekom vožnje, ali i prilagodio formu sjedišta individualnim potrebama. Lincoln je predstavio i opciju sa mini garderoberom koji se nalazi u prtljažniku vozila.

Ispod haube krije se moćni Fordov 3.5 litarski V6 EcoBoost koji, kako kaže proizvođač, raspolaže sa preko 400 ks.

Iako će se serijska verzija vjerojatno razlikovati u nekim detaljima od koncepta, budući Navigator nesumnjivo će predstavljati upečatljiv prizor na cestama.

Kopirati
Drag cursor here to close