Nevrijeme

Loše vrijeme odgodilo auto utrke u Mostaru

AutoMoto / Testovi | 10. 06. 2016. u 16:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idućeg vikenda, 18. i 19. lipnja 2016. godine na pomoćnoj pisti zračne luke u Mostaru održat će se utrka ubrzanja poznatije kao Street Race, dvanaestu godinu zaredom, te službeno bodovanje za Prvenstvo Bosne i Hercegovine i Prvenstvo regije (Srbija, Hrvatska, BiH, Mađarska itd).

Radi se o utrci ubrzanja na 1/4 milje između dva automobila. Prednost i velika posjećenost ovakvih utrka je zbog toga što gledatelji mogu vidjeti cijelu utrku i stazu što doprinosi većem užitku gledanja. Važno je istaknuti da sva vozila koja se natječu, su iznimno velike snage, a često i ekstremno dobrog izgleda.

Obično se radi o serijskom automobilu u koji se ubacuje motor velike snage, te se ojačavaju kočnice i sama šasija automobila. Pri tome se razvijaju ogromne izlazne brzine, čak do 350km/h i ekstremna ubrzanja od 0-100 km/h za 2 sekunde i ekstremne sile od čak 3G. Prosječna posjećenost ovakvih događaja bude i preko 10.000 posjetitelja, te i preko 150 natjecatelja što garantira iznimnu zabavu za sve koji vole ovakve vrste auto-moto sporta.

Nerijetko se održava i natjecanje sa motorima što je iznimno zanimljivo zbog poznatih performansi motora. Automoto klub 'Extreme' poziva sve da im se pridruže na mostarskoj pisti, te dođu uživati gledajući ili čak vozeći svoje limene ljubimce. Za one koji to nikad nisu probali, a imaju želju pripremili su jednu poslasticu za dan 18. lipnja (subota).

Subotnje jutro će biti rezervirano za sve zainteresirane koji će neslužbeno moći probati svoje automobile. Pri tome će također dobiti i vremena za svaku odvoženu utrku, a ako pokažu želju da se i službeno natječu, isto će im se i omogućiti, te savjetovati kako da uđu u svijet street race-a.

Uz sve ovo očekuje vas veliki šator sa ohlađenim pićima, te izvrsnom i bogatom ponudom raznih svježih jela da se okrijepite između utrka. Šlag na kraju je da se nakon pet godina na scenu vraća Street Style (natjecanje u ljepoti automobila), te dB Drag (natjecanje u jačini ozvučenja u automobilu) i ogroman zabavni program uz nagrade za gledatelje, te atraktivne hostese.

Cijena ulaznice će biti 5 KM, test vožnja (minimalno četiri vožnje uključene u cijenu) će biti 10 KM, cijena prijave za utrku će biti 50 KM (sav fond uplata će ići u nagrade).

Kroz cijelo vrijeme održavanja utrka također će se održavati razne nagradne igre za publiku te natjecanja za Street Style (subota) i dB Drag (nedjelja), te mnoga druga iznenađenja.

Za sve koje zanimaju detalji i pravilnik utrka ili podaci o bilo čemu mogu se informirati kod Danijela Vidovića (nagradne igre i sponzorstva, smještaj i ugostiteljstvo) 063/700-219, Meša (Sve u vezi pravilnika i natjecatelja) 063/565-656, Joško (izjave za medije) 066/791-482 te na web stranici mostarstreetrace.com.

Kopirati
Drag cursor here to close