Mal i agilan

Iz Yamahe stiže Sports Ride

AutoMoto / Testovi | 28. 10. 2015. u 17:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncept simboličnog naziva Sports Ride kraći je od 4 m, a teži samo 750 kg. Da Yamaha ima ambicije u automobilskoj industriji, potvrđeno je polovinom listopada kada je japanski proizvođač najavio da će na auto-salonu u Tokiju izložiti koncept malog sportskog dvosjeda, objavio je B92.

Sports Ride je dugačak 3.900 mm, širok 1.720 mm, a visok svega 1.170 mm. Sa masom od 750 kg obećava agilnost i okretnost na cesti i stazi. Prema riječima ljudi iz Yamahe, koncept je razvijen za samo pet mjeseci, a za izradu karoserije upotrebljena je iStrem tehnologija proizvodnje koju je razvio automobilski dizajner Gordon Murray.

Da bi se postigla ušteda u masi, upotrebljeni su materijali od ugljeničnih vlakana. Za sada nema informacija o motorizaciji, a spekulira se da bi za pogon mogao biti zadužen trocilindarski 1.0 litarski motor preuzet iz ranijeg koncepta MOTIV.e, u kojem je razvijao 70 - 80 ks.

Hoće li se Yamaha zaustaviti samo na prototipu ili će nastaviti razvijati serijski model, ostaje da se vidi, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close