Nakon 44 godine

Iz Mercedesa stiže novi luksuzni kabriolet

AutoMoto / Testovi | 25. 08. 2015. u 16:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne događa se svaki dan da neki proizvođač automobila poslije više od četiri desetljeća odluči da vrati u gamu jedan od svojih najatraktivnijih modela. Upravo to će uraditi Mercedes na predstojećem sajmu automobila koji se u drugoj polovini rujna održava na "domaćem terenu", u Frankfurtu.

Jedna od zvijezda ove manifestacije svakako će biti novi Mercedes S klase kabriolet. Prije njega, njemački proizvođač je posljednji put u ponudi imao kabriolet verziju svog najluksuznijeg modela u razdoblju od 1961. do 1971. godine, objavio je B92.

Ovaj automobil bio je izuzetan u svoje vrijeme, a kompanija je uoči njegovog lansiranja najavila da želi napraviti "najudobniji auto sa otvorenim krovom na svijetu". Poslije pola stoljeća, stiže njegov nasljednik, zasnovan na aktualnom Mercedesu S klase Coupe.

Novi kabriolet imat će sklopivi platneni krov, dizajniran tako da svojim oblikom podražava linije kupea. Od kupea će biti preuzeti motori. Snaga će se standardno prenositi na zadnju osovinu, a 4Matic pogon na sva četiri kotača bit će dostupan kao opcija. Nešto kasnije u prodaji će se naći i najsnažniji, AMG modeli - S63 i S65.

Kopirati
Drag cursor here to close