Tehnički detalji

Iz Mercedesa dolazi C klasa Coupe za 2016.

AutoMoto / Testovi | 14. 08. 2015. u 07:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes je objavio fotografije i prve tehničke detalje kupe verzije nove C klase koja će svjetsku premijeru imati na frankfurtskom salonu automobila. Poslije sedana i karavana, obitelj modela Mercedesove C klase, koja predstavlja stožer proizvodne game njemačke premijum marke, dobila je i trećeg, najatraktivnijeg člana.

Poput limuzine, koju su i prije premijere prozvali "bebi S klasom" i coupe svoj izgled u velikoj mjeri duguje Mercedesu S klase Coupe. U poređenju sa svojim prethodnikom, novi model je 95 mm duži i 40 mm širi, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 80 mm, što će posebno obradovati one koji budu sjedili pozadi, objavio je B92.

U kabini ima mjesta za četiri odrasle osobe. Dizajn instrumet ploče praktično je prekopiran od limuzine, a za sportski imidž u unutrašnjosti automobila zaduženi su zasječeni volan, sportska sjedišta i metalne papučice nožnih komandi. Kao i ostali Mercedesovi modeli najnovije generacije i ovaj stiže sa brojnim elektronskim sustavima pomoći vozaču, koji doprinose sigurnosti i komforu u vožnji.

Između ostalog, kupcima će na raspolaganju biti adaptivni tempomat predviđen za brzine do 200 km/h, sustav za prevenciju sudara, aktivna asistenicija prilikom parkiranja sa kamerom od 360 stupnjeva, sustav za održavanje vozila u svojoj prometnoj traci...

Jedna od pametnih funkcija koja će biti dostupna vlasnicima coupea je sustav koji uz pomoć satelitske navigacije prepoznaje kada automobil prilazi tunelu i automatski zatvara dotok zraka dok vozilo ne izađe iz tunela kako bi se spriječio ulazak ispušnih plinova u kabinu.

Mercedes za sada nije objavio specifikacije motora. U vrhu ponude će se naći AMG modeli - C63 i C 63S, koji će, kako je Mercedes najavio, biti predstavljeni 19. kolovoza. Kompletne specifikacije nove C klase Coupe bit će poznate uoči početka sajma automobila u Frankfurtu, dok će u prodajne salone ovaj model stići do kraja godine, piše B92.

Kopirati
Drag cursor here to close