Najave

Iz Italije dolazi najbrži SUV na svijetu

AutoMoto / Testovi | 26. 12. 2015. u 08:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef istraživačko-razvojnog odjela Lamborghinija, Mauricio Regiani, iznio je nove detalje o SUV modelu Urus koji će imati premijeru 2018. Na vrhu liste najbržih serijskih SUV vozila današnjice trenutno su Bentley Bentayga i Porsche Cayenne Turbo S koji od 0 do 100 km/h stižu za 4,1 s.

Ako u međuvremenu ne dogodi neko iznenađenje u automobilskoj industriji, 2018. sa trona će ih skinuti Lamborghini Urus, tvrde u talijanskom proizvođaču. Ova najava stiže od čovjeka koji je u Lamborghiniju zadužen za razvoj novih modela i koji kaže da će Urus biti vozilo bez premca i začetnik potpuno novog automobilskog segmenta.

Da bi zaista postao najbrži SUV na svijetu, Lamborghinijev automobil morat će biti prije svega lakši od modela Bentayga (2.422 kg) i Cayenne (2.235 kg). Talijani za sada ne otkrivaju kako će to postići, a očekuje se da će u konstrukciji vozila u velikoj mjeri biti zastupljena ugljenična vlakna i aluminij.

S obzirom da je Lamborghini pod rukovodećom palicom Audija, logično je pretpostaviti da će biti primjenjena tehnološka rješenja slična onim iz SUV modela Q7. Mauricio Regiani već je najavio da će za pogon biti upotrebljen 4.0 litarski twin-turbo V8 motor koji će biti "lagan i najsnažniji u svojoj klasi".

On nije otkrio točne specifikacije pogonske jedinice, ali je rekao da će motor proizvoditi više od 608 ks (447 kW) i preko 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koliko razvija Bentley Bentayga, prenio je B92.

Kopirati
Drag cursor here to close