Nasljednik

BMW X5 stiže već sljedeće godine

AutoMoto / Testovi | 18. 04. 2016. u 06:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprkos tome što je posljednji model došao na tržište prije 3 godine, novi X5 već stiže, pošto se nasljednik ovog modela očekuje već naredne godine...

Može se reći da potez njemačke kompanije da zamijeni relativno mlad model, koji u sebi već ima posljednju tehnologiju, nije previše logičan, prenosi AutoExclusive.

Sa druge strane, imaju neke dobre razloge za takav potez, a Autocar javlja da će novi X5 podijeliti novu Cluster arhitekturu CLAR, sa novim modelom X7.

Spremajući nas za dolazak X7 modela, X5 će krenuti istom stazom koji je krenula serija 7 i trebao bi biti dostupan sa pogonom na zadnje i na sve točkove. Motori će obuvhatati 3.0, novi twin turbo V8 i 6.0 V12 za najjače verzije. Direktor prodaje i marketinga iz BMW-a, je rekao da se očekuje i hibridna plug in varijante kasnije.

Kada je u pitanju X7, BMW neće samo povećati X5 model, već će u pitanju biti kompletno novo vozilo. Prethodne informacije su govorile o dvije verzije ovog SUV modela, jedne sa sedam sjedišta i nešto drugačije verzije sa 4.

Ovaj drugi model bi trebao biti specijalan i da pokrije samo 1% prodaje ovog modela. Motori također neće biti uzeti iz X5 modela, već će pozajmiti motore iz cijele BMW-ove ponude.

Kopirati
Drag cursor here to close