SAD

Auto na dar, ako padne snijeg

AutoMoto / Testovi | 29. 11. 2014. u 09:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Božić je u Sjedinjenim Državama vrijeme kada se kupuju i daruju pokloni. U skladu sa atmosferom koja vlada uoči ovog praznika, jedna firma koja se bavi prodajom automobila izašla je pred kupce sa neuobičajenom ponudom.

Prodavac modela marke Buick i GMC u oblasti grada Chicaga obećao je kupcima koje u petak i subotu, 28. i 29. studenog, u njihovom salonu kupe neki od automobila, da će im refundirati novac - ukoliko na Božić u tom gradu padne više od 6 inča snijega (nešto više od 15 cm).

Kako bi se izbjegle bilo kakve nejasnoće, za određivanje visine snježnog pokrivača mjerodavna je meteorološka stanica koja se nalazi na čikaškom međunarodnom aerodromu O’Hare, a mjerit će se padaline 25. prosinca u vremenu od 0:00 sati do 24:00 sati, prenosi B92.

Prodavac je akciju organizirao u suradnji sa svojom osiguravajućom kućom, a vjerujemo da se prije iznošenja ponude dobro raspitao o vremenskim uvjetima za kraj prosinca kod meteorologa.

Na osnovu povijesnih mjerenja, vjerovatnoća da za Božić pada snijeg u Chicagu procjenjuje se na 40-50%. Prema podacima aerodromske meteorološke stanice za posljednjih 50-ak godina, najviše snijega na Božić palo je 1965. kada je snježni pokrivač dostigao svega 2,5 inča (oko 6,5 cm).

Ipak, meteorolozi su za ovu zimu predvidjeli obilne snježne padaline u SAD, pa se može dogoditi da neki stanovnici Chicaga za Božić zaista dobiju auto na poklon.

Kopirati
Drag cursor here to close