BIHAMK

Zbog snježnih padalina obustavljen promet za teretna vozila preko Romanije

Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na cestama te da se na put ne kreće bez zimske opreme.
AutoMoto / Stanje na cestama | 03. 12. 2021. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) naglašava da je, zbog intenzivnih sniježnih padalina, ponovo obustavljeno prometovanje za teretna vozila s prikolicom i šlepere, na cesti Sarajevo-Rogatica preko Romanije.

Na magistralnoj cesti Kiseljak-Busovača (u mjestu Jehovac) prometuju sve kategorije vozila, ali otežano i usporeno obzirom da i dalje ima vode na kolniku.

Pretežno mokar ili vlažan kolnik, kao i povećana opasnost od odrona, karakteriziraju danas prometnu situaciju u većem dijelu Bosne i Hercegovine. Na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima ima snijega na kolniku.

Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na cestama te da se na put ne kreće bez zimske opreme.

Na magistralnoj cesti Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac, preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva, s aktualnim radovima, BIHAMK izdvaja Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog Vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Od subote navečer (04.12.) ponovo počinju obustave saobraćaja kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica, u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati).

''Na graničnim prijelazima Šepak i Karakaj pojačan je promet vozila, u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta'' - priopćio je BIHAMK.   

Kopirati
Drag cursor here to close