Upozorenje

Zbog klizišta kod Tuzle prometuje se naizmječno

Apelira se na vozače da voze opreznije i da se obvezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 11. 05. 2020. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na magistralnoj cesti Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta prometuje se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autocesta A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), prometuje se dvosmjerno, suprotnom kolničkom trakom.

Na izlazu iz Doboja (smjer prema autocesti i Derventi) u naselju Bare izvode se sanacijski radovi, zbog čega se od 07 do 18 sati prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacijskih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacijskih radova svaki dan, osim nedjelje, promet se obustavlja od 08 do 16 sati. Iza 16 sati u funkciji je jedna traka (naizmjenično propuštanje vozila).

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05.00 do 21.00 sati prometuje se dvosmjerno. Od 21.00 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Od ostalih cesta sa aktualnim sanacijskim radovima izdvajamju se ceste: Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Trnovo.

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Apelira se na vozače da voze opreznije i da se obvezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

U RS-u dozvoljeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta i u dane vikenda. Ostaje i dalje na snazi potpuna zabrana kretanja u vremenu od 22 sata do 05 sati ujutro.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdanu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close