Na većini putnih pravaca

Zbog jakih pljuskova otežan je promet u BiH

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.
AutoMoto / Stanje na cestama | 18. 09. 2021. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolniku, otežan je promet na većini putnih pravaca u BiH, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

''Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila'', piše na stranici BIHAMK-a.

Kako se navodi, na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, a, zbog sanacijskih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tijekom dana prometuje se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (od 23 do 4.30 sati) promet u tunelu obustavljen.

''Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava'', navodi se na stranici BIHAMK-a.

Sanacijski radovi izvode se u mjestu Donja Golubinja na dionici Zenica-Žepče, zbog čega tijekom dana dolazi do usporenog prometa.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close