Stanje na cestama

Vozite oprezno, odroni

Vozači se podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 18. 11. 2020. u 08:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolnici su pretežno mokri ili vlažni, a pažnja se skreće i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na širem području Brčkog, Maglaja, Konjica, Jablanice, Bihaća i Sanskog Mosta vidljivost je smanjena zbog magle. Vozači se podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Zbog sanacijskih radova na silaznoj rampi petlje Visoko iz pravca Sarajeva, od do 16 sati vozila će prometovati naizmjenično. U poslijepodnevnim i noćnim satima vozila će prometovati usporeno preko zone radova.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanaciijskih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) prometuje se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) prometuje obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Jajce-Crna Rijeka (na mostu preko jezera Bočac), Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close