Snijeg na pločniku

Vozači pazite, pješaci su na cesti

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolniku (gdje pločnici nisu očišćeni).
AutoMoto / Stanje na cestama | 08. 01. 2019. u 06:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Vozači, pazite na pješake

Iz BIHAMK-a upozoravaju kako izrazito niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice, pa su pozvali na pojačan oprez.

Posebnu pažnju skreću na dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima gdje je moguća pojava poledice.

Ugaženog snijega mjestimično ima na planinskim prijevojima. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča,Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Kupres-Šujica. Na dionicama Ripač-Vrtoče i Bosanski Petrovac-Drvar puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje obustavljen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Vozače koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolnik, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolniku (gdje pločnici nisu očišćeni).

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II,  na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

Besplatna tehnička pomoć

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motoriziranom sudioniku u prometu godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tijekom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje.

Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste i prevesti ga do najbližeg servisa na udaljenost od maksimalno 3 kilometra od lokacije kvara.

Vozila koja se nalaze u kvaru na privatnim prostorima: garaža – parking, dvorište i sl.  nemaju pravo na besplatne usluge pomoći na cesti.

Kopirati
Drag cursor here to close