Pripazite!

Ugaženi snijeg na dionicama u višim predjelima, u nižim predjelima mokar kolovoz

Na području jugozapadne Bosne skreće se pažnja na povremeno jake udare vjetra.
AutoMoto / Stanje na cestama | 16. 01. 2021. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugaženog snijega ima na dionicama u višim predjelima. Na putevima u nižim predjelima prometuje se po pretežno mokrom kolovozu.

Na području jugozapadne Bosne skreće se pažnja na povremeno jake udare vjetra.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima. Ekipe putne službe su na terenu i interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Upozoravaju se građani na opreznost prilikom kretanja trotoarima uz objekte, zbog mogućnosti obrušavanja snijega i leda sa krovova, kao i vozači zbog povećanog broja pješaka koji se iz istog razloga kreću kolnikom.

S obzirom da su za vikend i početak narednog tjedna u BiH najavljene izuzetno niske temperature, vozačima se savjetuje da svoje vozilo pripreme za zimske uvjete vožnje.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close