Oprez u vožnji

Snježne padavine usporavaju promet u višim predjelima

Zbog novih snježnih padavina usporeno se prometuje u višim predjelima, kao i na planinskim prijevojima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 11. 12. 2021. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Zbog novih snježnih padavina usporeno se prometuje u višim predjelima, kao i na planinskim prijevojima.

Izdvajamo cestovne pravce: Travnik-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Trnovo-Foča, Sarajevo-Rogatica, Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Kupres, Vlasenica-Han Pijesak i Posušje-Jablanica.
 
Na putevima u nižim predjelima prometuje se po pretežno mokrom kolniku. Moguća je mjestimična poledica, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeliramo na vozače da  voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, priopćili su iz IC BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na cesti Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cestovnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

NOVA INFORMACIJA U 08 : 25 SATI

Nakon čišćenja kolnika, normalizovan je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na dionici Srednje-Olovo.
 
Pozdrav iz IC BIHAMK-a     
Kopirati
Drag cursor here to close