M-17

Snijeg stvara probleme vozačima: Obustavljen promet prema 'Ivanu'

Na većini cesta u višim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku, tako da je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.
AutoMoto / Stanje na cestama | 14. 12. 2018. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog intenzivnih snježnih padalina i zaleđenog kolnika trenutno je obustavljen promet na magistralnoj cesti M-17 Konjic-tunel Ivan.

Uspostavljeno je prometovanje za teretna vozila na cesti Gornji Vakuf/Uskoplje-prijevoj Makljen, ali uz upotrebu lanaca. Trenutno je na snazi zabrana prometovanja za teretna vozila na području Romanije.

Na većini cesta u višim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku, tako da je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca.

Na cestama u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira snježne nanose, na pojedinim dionicama visine do 50 cm. Izdvaja se cesta Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, a snježnih nanosa ima i na cesti Livno-Šuica. U nižim predjelima kolnik je mokar i djelomično zasniježen. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i da na put ne kreću bez zimske opreme.

S obzirom da se očekuju intenzivnije snježne padaline i jači udari vjetra, rad zimskih službi podiže se na veći stupanj pripravnosti. Također, policija će iz prometa isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu.

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjen je promet za teretna vozila preko 7,5 t.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Kopirati
Drag cursor here to close