Zima, zima, e pa šta

Snijeg stigao u veći dio BiH i obustavio promet na više prometnica

Temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.
AutoMoto / Stanje na cestama | 21. 01. 2023. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog intenzivnih snježnih padavina i poledice usporeno je prometovanje na putevima u Bosni i Hercegovini, a posebno na dionicama preko planinskih prijevoja.

Zbog izuzetno otežanih uvjeta, snijega na kolovozu i poledice, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima na putu Sarajevo-Konjic (Bradina). Zbog loših uvjeta za vožnju za sve kategorije vozila obustavljen je saobraćaj na dionici Rakitno-Blidinje.

U zapadnim i jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara jak vjetar, koji mjestimično  formira snježne nanose Na svim dionicama preko prijevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca. Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Ovoga puta, snijeg nije zaobišao ni južni dio Bosne i Hercegovine, pa je tako zabijelio i okolicu Mostara.

Foto: Bljesak.info / Snijeg u okolici Mostara

Inače, danas nas očekuje oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jakog vjetra može biti na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Foto: Bljesak.info / Snijeg u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close