Povećana je opasnost od odrona

Savjetuje se opreznija vožnja zbog nestabilnog vremena

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apelira na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 05. 2021. u 08:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se apelira na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tijeku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tijekom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.00-04.30 sati) promet kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva s aktualnim radovima izdvajamo puteve: Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog održavanja auto-trke na teritoriji Crne Gore, danas će u vremenu od 09 do 16 sati biti zatvoren granični prijelaz Zupci. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, priopćenoje iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close