Spremite se za gužve

Promet vozila pojačan u poslijepodnevnim satima

Povremeno se formiraju duže kolone na oba granična prijelaza kod Neuma (Neum I i Neum II).
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 08. 2021. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bihamk / Ulazak u BiH na GP Doljani - 13. kolovoza 2021. u 16:30 sati

Promet vozila pojačan je u poslijepodnevnim satima, pa se vozači mole da budu maksimalno oprezni i da izbjegavaju rizična preticanja.

Prije polaska na putovanje savjetuje se da provjere potrebnu dokumentaciju za osobe i vozilo, te provjere stanja na putevima i graničnim prijelazima.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se da se izbjegavaju vožnje na duže relacije u najtoplijem dijelu dana. 

Zbog održavanja biciklističke trke danas će u vremenu od 17.40 do 18.45 sati biti obustavljen promet na dionici magistralne ceste Pale-Podgrab (od raskrsnice Koran do Stambolčića). 

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. 

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati prometuje se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod duge su kolone u oba smjera, a na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na izlazu iz zemlje. Povremeno se formiraju duže kolone na oba granična prijelaza kod Neuma (Neum I i Neum II).

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je povremeno pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, navodi u priopćenju BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close