Stanje na cestama

Posebno upozorenje vozačima za područje Livna

Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.
AutoMoto / Stanje na cestama | 07. 02. 2021. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po suhim i mjestimično vlažnim kolnicima, a upozorava se na učestale odrone.

Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) navode da je vidljivost zbog magle smanjena na pojedinim dionicama magistralnog puta Doboj-Tuzla, dok na dionici Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i na širem području Livna, gdje se skreće pažnja na povremeno jak vjetar.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Promet je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close