Stanje na cestama

Poledica i magla

Magle jutros ima i na širem području Tomislavgrada i Glamoča, pa se vozačima na svim putnim pravcima savjetuje opreznija vožnja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 28. 11. 2020. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima uz riječne tokove Bosne, Vrbasa, Lašve i Spreče, a poledice ima na dionicama preko planinskih prijevoja, na mostovima i na prilazima tunelima.

Magle jutros ima i na širem području Tomislavgrada i Glamoča, pa se vozačima na svim putnim pravcima savjetuje opreznija vožnja.

Na dionici Prozor-Jablanica zbog radova je obustavljen promet u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i pol tona, s izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika prometuje se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja prometuje obilaznicom u neposrednoj blizini.

Promet je zbog radova obustavljen i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Vitez-Travnik, Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Drvar-Bosansko Grahovo, Pelagićevo-Srebrenik i Livno-Kamensko.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close