Ide se na more

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Doljani i Izačić

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 08. 2019. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Magla jutros smanjuje vidljivost u dolinama rijeka Lašve, Drine i Save, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. 

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima. 

Zbog sanacijskih radova na autocesti A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila prometuju dvosmjerno. 

Tijekom dana u tunelu Vranduk II na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30, od 02 do 03:30 i od 04:00 do 05:30 sati, dolazi do obustave prometa . Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 

Sporije zbog radova, prometuje se i na dionicama magistralnih cesta: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin. 

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnoj cesti R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Izačić i Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close