Bihamk

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tijekom dana u funkciji su obje trake. U vremenu od 20 sati do 05 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom.
AutoMoto / Stanje na cestama | 23. 07. 2021. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Frekvencija vozila pojačana je u jutarnjim satima. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporuka je da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tijekom dana, savjetuje se pravljenje češćih pauza.

Danas u vremenu od 11 do 16 sati, zbog radova na ispitivanju mosta doći će do obustave prometa na petlji Blatuša na silaznoj rampi Zenica-Sarajevo. Za vrijeme obustave promet će se preusmjeriti na alternativne pravce.

Danas od 7 do 18 sati obustavlja se promet na regionalnoj cesti Jezero-Šipovo. Za vrijeme ove obustave promet se preusmjerava na alternativni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Na autocesti A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, prometuje usporeno, jednom trakom.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tijekom dana u funkciji su obje trake. U vremenu od 20 sati do 05 sati prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na cestu preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Hum, Zupci i Deleuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćava BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close