Bosanska Gradiška i Bosanski Brod

Pojačan promet na izlazu iz BiH

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.
AutoMoto / Stanje na cestama | 03. 06. 2018. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutarnja magla moguća je u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, dok na planinskim prijevojima iz BIHAMK-s skreću pozornost na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog održavanja rafting natjecanja Europskog kupa ''Memorijal Branka Štulić 2018'', na magistralnoj cesti M-16 Karanovac-Crna Rijeka, u nedjelju u vremenu od 9:00 do 14:00 sati na lokalitetu ''Tijesno'', vozila će prometovati naizmjenično, jednom trakom.

Na autocesti A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu prometuje se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Podsjećaju i na radove na sanaciji klizišta kod tunela Igman (dionica Sarajevo zapad-Lepenica) zbog čega je promet iz vozne preusmjeren u preticajnu traku, kao i na radove na lokalitetu Treševine (A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever), gdje je usporeno prometovanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralne ceste M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na spoju magistralne ceste s autocestom u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Jednom trakom prometuje se na magistralnoj cesti M-18 Sarajevo–Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na cestovnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close