Stanje na cestama

Otežan promet zbog snijega, dobra prohodnost većine puteva

Na dionicama u višim planinskim predjelima snijega na kolniku ima od 2 do 5 cm. Na području jugozapadne Bosne jaki udari vjetra formiraju snježne nanose.
AutoMoto / Stanje na cestama | 11. 01. 2021. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otežano je prometovanje na većini putnih pravaca u BIH, ali zahvaljujući ekipama putne operative, prohodnost većine putnih pravaca je dobra i prometuje se bez posebnih zabrana

Na dionicama u višim planinskim predjelima snijega na kolniku ima od 2 do 5 cm. Na području jugozapadne Bosne jaki udari vjetra formiraju snježne nanose.

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Zbog loših vremenskih uvjeta obustavljen je promet od graničnog prelaza Hum/Šćepan Polje do Plužina (Crna Gora).

Kopirati
Drag cursor here to close