Stanje na cestama

Oprezno u vožnji: Mokro i sklisko

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 09. 11. 2021. u 07:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom i klizavom kolniku. Na dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Na magistralnom putu Sarajevo - Foča mogu prometovati vozila do 3,5 tone, dok autobusi i teretna vozila prometuju preko Romanije.

Zbog izlijevanja vode na kolnik još uvijek je obustavljen prometa na regionalnom putu Podgrab - Jahorina (u mjestu Lisovići).

Na regionalnom putu prema Jahorini (dionica Trijangla - Jahorina) zbog klizišta putnička vozila prometuju jednom trakom, dok je za teretna vozila promet obustavljen.

''I dalje upozoravamo na mjestimično povećane količine vode na kolniku, kao i na opasnost od mogućih odrona i klizišta. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima'', priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog minerskih radova, danas će u vremenu od 11:30 do 14:30 sati doći do obustave prometa na regionalnom putu Šipovo - Kupres (u Novom Selu).

Na dionici autoputa A-1 Kakanj - Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla - Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacijskih radova, obustavljen je promet na dionici magistralnog puta Draksenić - Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradc – Jablanica – Sjeverovci - Božići), dok teretna vozila prometuju preko Banja Luke i Prijedora.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se putevi Konjic - Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf - Jajce (Skela), Nemila - Žepče (Želeće), Blažuj - Gromiljak (Radanovići), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close