Stanje na cestama

Odroni i magla na bh. cestama

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
AutoMoto / Stanje na cestama | 04. 05. 2022. u 07:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometuje se po pretežno suhom kolniku, a iz BIHAMK-a pozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično slabiju maglu.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacijskih radova, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (04. i 05.05.) od 07:30 do 18 sati, doći će do obustave prometa na regionalnoj cesti Jezero-Šipovo.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autocestu A-1, na snazi je noćna obustava prometa od 01 do 04:30 sati na magistralnoj cesti M-17 Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava preko Domanovića.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktualnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralne ceste Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close