BIHAMK

Naoružajte se strpljenjem: Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

Vozače teretnih vozila iz BIHAMK-a pozivaju da se nakratko isključe iz prometa, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 19. 08. 2023. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jutarnjim satima vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Bez obzira na vremenske uvjete vozači se pozivaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve prometne propise.

Vozače teretnih vozila iz BIHAMK-a pozivaju da se nakratko isključe iz prometa, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog održavanja Međunarodne utrke na brdskim stazama, danas i sutra (19. i 20.08.) od 08 do 20 sati obustavlja se promet na magistralnoj cesti M-4.2 Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave prometuje se alternativnim pravcima.

Brojne su dionice sa aktualnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Danas počinju radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralne ceste Bihać-Kamenica, zbog čega će se u vremenu od 07 do 19 sati promet u sljedećih nekoliko dana obustavljati i preusmjeravati na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Zbog radova na dionici regionalne ceste Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim cestama: Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Danas će se, u vremenu od 08 do 18 sati, izvoditi radovi na izgradnji pristupne ceste za radnu zonu Azapovići, na regionalnoj cesti Han Ploča-Lepenica. Za vrijeme radova promet se povremeno preusmjerava samo u jednu traku.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Ivanica, a u oba smjera na graničnom prijelazu Zupci. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close