Bihamk

Na nekim cestovnim pravcima zbog snijega obustavaljen promet za šlepere

Iz BIHAMK-a izdvajaju cestovne pravce Bugojno-Kupres-Livno, Prisika-Tomislavgrad, Posušje-Jablanica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.
AutoMoto / Stanje na cestama | 25. 01. 2021. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog novih snježnih padalina trenutno je obustavljen promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na cestovnim pravcima Cazin-Skokovi-Velika Kladuša, Ripač-Gorjevac i Ključ-Bosanski Petrovac.

Ugaženog snijega na kolniku ima i na ostalim dionicama u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne.

Iz BIHAMK-a izdvajaju cestovne pravce Bugojno-Kupres-Livno, Prisika-Tomislavgrad, Posušje-Jablanica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Na ostalim cestama u BiH prometuje se po pretežno mokrom ili vlažnom kolniku.

''Zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno'' - priopćeno je iz BIHAMK-a.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica).

Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnoj cesti Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na auto cestu.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na cestovnim pravcima Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Kopirati
Drag cursor here to close