Stanje na cestama

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.
AutoMoto / Stanje na cestama | 17. 08. 2021. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeverozapadnim krajevima kolovoz je mjestimično vlažan, dok se u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine za sada prometuje po pretežno suhom kolovozu.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom. 

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati prometuje se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Od ostalih puteva s aktualnim radovima izdvajaju se: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica), kao i raskrsnica magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close