Gradina i Deleuša

Na graničnim prelazima pojačan promet vozila

U najtoplijem dijelu dana, prilikom napuštanja vozila, na vrijeme treba isključiti rashladne uređaje, kako bi se organizam pripremio za vanjsku temperaturu.
AutoMoto / Stanje na cestama | 13. 08. 2021. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putevima u Bosni i Hercegovini i danas se očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u poslijepodnevnim satima na izlazima iz gradskih zona. U najtoplijem dijelu dana, prilikom napuštanja vozila, na vrijeme treba isključiti rashladne uređaje, kako bi se organizam pripremio za vanjsku temperaturu. Ukoliko se putuje na duže relacije treba praviti češće pauze.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima Gradina i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna, priopćeva BIHAMK.

Kopirati
Drag cursor here to close