Unatoč mjerama popuštanja

Na granicama nema gužvi

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
AutoMoto / Stanje na cestama | 02. 07. 2020. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnoj cesti Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf.

Na magistralnoj cesti Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan osim nedjelje, od 08 do 14 sati obustavlja se promet. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na cestu Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnoj cesti Jošanica-Stup, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama prometuje se usporeno.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati prometuje se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 72 sata. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori. Za vrijeme važenja ovih mjera, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka.

Granični prelaz Deleuša-Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova.

Kopirati
Drag cursor here to close