Vozači

Mokri kolnici, vozite oprezno

Na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacijskih radova na mostu prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
AutoMoto / Stanje na cestama | 18. 11. 2021. u 07:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pojedinim dionicama u višim predjelima, te ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Izdvajaju se ceste Ključ-Lanište-Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Cazin- Bosanska Krupa- Bihać- Ripač, Bugojno- Rostovo- Novi Travnik kao i pojedine dionice uz rijeke Savu i Bosnu.

Upozorava se na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetuje opreznija vožnja.

Na cesti Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet je potpuno obustavljen do subote (20.11.) do 06 sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije prometuju obilaznicom oko tunela, dok sva vozila iz smjera Tuzle prometuju preko Dubrava.

Na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacijskih radova na mostu prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Na magistralnoj cesti Orahova-Vrbaška (radi se o putu koji vodi prema graničnom prijelazu Gradina) i dalje je aktualna zabrana prometa za teretna motorna vozila, a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cestovnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Kladanj-Tuzla (u blizini kamenoloma u Stuparima), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnoj cesti Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close