Oprez u vožnji

Livno - Šuica: Učestali izlasci divljih konja na kolnik

Povodom državnog praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz BIHAMK-a.
AutoMoto / Stanje na cestama | 25. 11. 2022. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po vlažnom kolniku, uz povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama uz Savu, Bosnu, Sanu, Drinu i Lašvu vidljivost je smanjena zbog magle.

Na magistralnoj cesti Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolnik. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

U tijeku su sanacioni radovi na dionici magistralne ceste Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometuju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog radova na magistralnoj cesti Doboj-Maglaj (na dionici Poljice-Maglaj) svaki dan, osim nedjelje, prometuje se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim cestama Bihać-Bosanski Petrovac i Jajce-Crna Rijeka.

BIHAMK napominje da danas (25.11.) neće biti obustava prometa na magistralnim cestama Žitomislići-Počitelj i Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom državnog praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close