Vozači, oprez!

Kolnici na cestama u BiH mokri i skliski, smanjena vidljivost

Iz Auto-moto saveza BiH vozačima je savjetovano da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
AutoMoto / Stanje na cestama | 02. 01. 2018. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oprezno treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu Bosne i Hercegovine, a zbog niskih temperatura vozači su upozoreni na moguću mjestimičnu poledicu na cestama u gorju, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama, a na dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Iz Auto-moto saveza BiH vozačima je savjetovano da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozači se mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz Informativnog centra AMSBiH.

Vidljivost u Bosni i Hercegovini jutros je smanjena zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvojeni su cestovni smejrovi Konjic-Mostar, Doboj-Tuzla-Bijeljina, Tuzla-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Lašva-Vitez-Novi Travnik i Kaonik-Kiseljak.

Kolnik je pretežno mokar, a ugaženog snijega ima na cesti Glamoč-Mrkonjić Grad, a iz BIHAMK-a su pažnju skrenuli i na magistralnu cestu M-15 Livno-Šujica, gdje je kolnik mjestimično zaleđen.

Zbog novogodišnjih praznika, do večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH, podsjećaju iz BIHAMK-a.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralne ceste M-14.2 Resanovci-Drvar, prometuje se jednom trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim prometa na magistralnoj cesti M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim cestama R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zadržavanja na graničnim prijelazima nisu duža od 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close