Stanje na cestama

Kolnici mokri, na jugu zemlje suhi, učestali odroni u usjecima

Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
AutoMoto / Stanje na cestama | 05. 03. 2019. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolnici su jutros pretežno mokri ili vlažni, a izuzetak su dionice na jugu Bosne i Hercegovine gdje se prometuje po suhim kolnicima.

Vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja.

Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Minerski radovi izvodit će se danas u mjestu Potpeć na dionici magistralnog puta M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, zbog čega će od 11 do 15 sati dolaziti do kratkotrajnih obustava prometa.

Počeli su istražni radovi u tunelu Drenik na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik. Za vrijeme izvođenja ovih radova prometuje se jednom trakom-naizmjenično.

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacijski radovi. Izdvaja se magistralni put M-17 Zenica-Nemila, gdje zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično-jednom trakom, kao i magistralni put M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, gdje je zbog radova na rekonstrukciji mosta na snazi zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close