Od Brčkog do Izačića

Kilometarske kolone, višesatna zadržavanja na izlazu iz BiH

Na svim graničnim prelazima od Brčkog do Izačića duge su kolone vozila na izlazu iz BiH.
AutoMoto / Stanje na cestama | 09. 01. 2022. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svim graničnim prelazima od Brčkog do Izačića duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a zadržavanja su višesatna. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cetovnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na cestama u Bosni i Hercegovini prometuje se po mokrom ili vlažnom kolniku. Zbog niskih temperatura, na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Kopirati
Drag cursor here to close