Čeka se duže od sat vremena

Gužve na M-17: Na Doljanima kolaps, kolone od Konjica do Mostara

''Gužva je u smjeru Hrvatske, granice su zakrčene'', ističe čitateljica Bljeska.
AutoMoto / Stanje na cestama | 30. 04. 2023. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: CCTV / Kolaps na Doljanima

''U koloni na Graničnom prijelazu Doljani/Metković čekamo duže od sat vremena. Kao da je ljetna sezona'', kaže čitateljica Bljeska koja nam je potvrdila kako su gužve ogromne.

''Gužva je u smjeru Hrvatske, granice su zakrčene'', dodaje.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Doljani duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, od 30 do 45 minuta, navodi BIHAMK.

Zbog pojačanog prometa vozila prema jugu, usporeno je prometovanje na dijelu Tarčin-Konjic-Jablanica, a iz BIHAMK-a i dalje tijekom dana očekuju pojačan promet vozila kako na cestama u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima.

''Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista'', ističu iz BIHAMK-a.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na putnim pravcima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnoj cesti Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), prometuje se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalne ceste od mjesta Ravno prema magistralnoj cesti M-6 (Ljubinje-Trebinje) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

 ''Savjetujemo da se na vrijeme informirate o stanju na cestama i graničnim prijelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja'', poručuju iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close