Vozači...

Djelimično vlažni kolnici, vozite oprezno

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
AutoMoto / Stanje na cestama | 18. 07. 2020. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Upozoravaju se vozači na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje - Jablanica.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Ljubine u Semizovcu (M-18), promet se iz smjera Tuzle preusmjerava na dionicu Semizovac - Ilijaš - Podlugovi - Sarajevo. Vozila koja se kreću iz pravca Sarajeva prema Tuzli i Ilijašu, kao i vozila iz pravca Ilijaša za Sarajevo prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog klizišta na dionici M-18 Kladanj - Tuzla u mjestu Vitalj, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) u vremenu od 05:00 do 21:00 sat promet se odvija dvosmjerno, od 21:00 do 00:30 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično, dok se u vremenu od 00:30 do 05:00 sati promet kroz tunel obustavlja.
Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog izvođenja radova na mostu na petlji Blatuša, zatvorena je izlazna traka iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Zbog radova obustavljen je promet na dionici Srebrenik - Orašje u tunelu Ormanica. Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika prometuju obilaznicom u blizini tunela, dok se vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjeravaju na alternativne pravce (raskrižje Ormanica - raskrižje Vučkovci - Srnice - Bukva - R-461 prema Srebreniku).
Zbog izlijevanja vode na kolnik trenutno nije moguće koristiti dionicu Srnice Donje - Špionica.

Zbog radova na dionici M-6 Ljubinje - Trebinje (u mjestu Tulje) obustavljen je promet u vremenu od 08:00 do 14:00 sati (svaki dan osim nedjelje). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Stolac - Berkovići - Krivača - Bileća - Trebinje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka - Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik,
- M-4 Jelah - Doboj, Prijedor - Kozarac (na lokaciji Kalate),
- M-5 Jajce (most na ulazu), Jajce - Donji Vakuf (tunel Vinac), Ključ - Mrkonjić Grad (Velečevo), Donji Vakuf -
Travnik (Komar), Kiseljak - Busovača (Busovača - Draga, Jehovac - Brestovsko), Gromiljak - Blažuj (Han Ploča -
Kobiljača),
- M-6.1 Široki Brijeg - Posušje (Podvranić),
- M-16 Livno - Kamensko (Liskovača),
- M-16.2 Prozor - Jablanica (tunel Jasen), Uskoplje - Bugojno (Gračanica),
- M-17 Jošanica - Stup, Ostrožac - Jablanica, Buna - Tasovčići,
- M-17.5 Posušje - Grude,
- M-18 Sarajevo - Trnovo, Olovo - Semizovac.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik (Podpeć), M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji) i Pelagićevo - Gradačac (Turić Prosjek).

Na dionici R-412 Crna Rijeka - Bjelajce svaki dan osim nedjelje, promet će biti obustavljen u vremenu od 08:00 do 16:00 sati.

Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulaz u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obvezni PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sati.
Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.
Za vrijeme ove mjere, prelazak nije moguć preko graničnih prijelaza Hum i Metaljka.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na graničnom prijelazu Deleuša - Vraćenovići.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, priopćeno je iz AMSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close