Stanje na cestama

BIHAMK upozorava: Ugaženi snijeg na kolniku, vozite maksimalno oprezno

" Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na cesti", upozorili su iz BIHAMK-a.
AutoMoto / Stanje na cestama | 10. 04. 2022. u 08:04 Bljesak.info
Kupres, 9. 4 . 2022. snijeg

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolniku, navode iz BIHAMK-a.

"Izdvajamo ceste na području: Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Blidinja, Glamoča, Bosanskog Grahova, Čađavice, kao i dionice preko planinskih prevoja: Romanija (Sarajevo-Rogatica), Rogoj (Trnovo-Foča), Čemerno (Gacko-Tjentište), Han Pogled (Han Pijesak-Vlasenica) i Turbe-Karanovac. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na cesti", upozorili su.

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacije na mostu na dionici autoceste A-1 Visoko-Kakanj, saobraća se dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) i tijekom noći prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog aktualnih radova izdvajaju i ceste: Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići.

Na magistralnoj cesti Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom prometnom trakom.

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se promet teretna vozila ukupne mase preko 10 tona na dionici Rudo-granični prijelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja preko mosta ograničena je na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close