Stanje na cestama

BiHAMK: Poledica u večernjim satima, preporučuje se opreznija vožnja

Vozači koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava, na dionici Šuica-Livno, upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolnik, posebno u večernjim i jutarnjim satima.
AutoMoto / Stanje na cestama | 06. 12. 2019. u 19:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog pada temperature u večernjim satima upozorava se na moguće formiranje poledice na vlažnim lokalitetima, naročito na zasjenjenim dijelovima cesta u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Vozači koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava, na dionici Šuica-Livno, upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolnik, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Na svim dionicama se preporučuje opreznija vožnja i napominje se da je na snazi zakonska obveza posjedovanja zimske opreme.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana prometuje se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 0.30 do 5 sati promet kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnim cestama: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac) Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prijelaza).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close