BIHAMK

Apel: Pojačana frekvencija vozila, ne vozite pod utjecajem alkohola

I za večeras je najavljena obustava prometa u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 23.30 do 04.30 sati. U dva termina bit će omogućen prolaz kroz tunel i to od 01.30 do 01.45 i od 02.30 do 02.45 sati.
AutoMoto / Stanje na cestama | 31. 12. 2021. u 08:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjeg dana u ovoj godini uvjeti za vožnju su povoljni, jer se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po suhom ili mjesimično vlažnom kolniku.

Magla smanjuje vidljivost na području: Bihaća, Prijedora, Orašja, na dionici autoceste Zenica-Tarčin, kao i dolinom rijeka: Vrbasa, Drine, Lašve i Spreče. Upozorava se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik Tijekom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim zonama.

Vozači se mole da na svim cestovnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da u novogodišnjoj noći ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola.

I za večeras je najavljena obustava prometa u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u vremenu od 23.30 do 04.30 sati. U dva termina bit će omogućen prolaz kroz tunel i to od 01.30 do 01.45 i od 02.30 do 02.45 sati.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na cestovnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralne ceste Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno-jednom prometnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Povodom Nove godine, danas od 12 sati do 03.01.2022.god. do ponoći zabranit će se prijevoz eksplozivnih materija na cestama u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close