BiHAMK

Gužve na M-17: Kolone na putu Bradina-Konjic

Zbog prvosvibanjskih praznika pojačana je frekvencija vozila na cestama u Bosni i Hercegovini.
AutoMoto / Stanje na cestama | 01. 05. 2019. u 13:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog prvosvibanjskih praznika pojačana je frekvencija vozila na cestama u Bosni i Hercegovini.

Posebno se izdvaja dionica magistralne ceste M-17 Bradina-Konjic gdje dolazi do formiranja dužih kolona vozila. Izdvajaju se i dionice koje vode ka lokalnim izletištima, kao i granični prijelazi.

Trenutno je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Donja Gradina, Doljani i Gabela Polje. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Kolnik je pretežno mokar i klizav, pa se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnom stanju i uvjetima na cesti.

Zbog praznika 1. svibnja, do sutra do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Za vrijeme praznika smanjen je obim sanacijskih radova, zbog kojih dolazi do izmjena režima prometovanja. Zastoji su mogući na mjestima gdje je postavljena privremena signalizacija, a čije poštivanje je zakonski obavezno.

Izdvajaju se radovi u tunelu Vranduk II, na magistralnoj cesti M-17 Zenica-Nemila, gdje se prometuje jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close