iCar

Želja Stevea Jobsa: Apple razvija vlastiti tip automobila?

AutoMoto / Flash | 10. 02. 2015. u 14:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od članova Appleovog upravnog odbora Mickey Drexler, govoreći o Steveu Jobsu prošle je godine komentirao kako bi, da je osnivač Applea preživio, danas radio na Appleovom automobilu – iCaru.

Nakon što je predstavljen prvi Teslin automobil Jobs ga je pohvalio i rekao kako je njegova unutrašnjost predivna te kako ekipa u ovoj kompaniji nije napravila samo običan automobil, već cijelu platformu, prenosi Zimo.co.

Ove su Drexlerove izjave ponovno postale aktualne u posljednjih tjedan dana nakon što je u San Franciscu primijećen 'misteriozni Appleov kombi' opremljen kamerama – iako još nitko ne zna o čemu je riječ, mediji već nagađaju kako Apple priprema konkurenta Googleovom Street View servisu ili tehnologiju za automobile bez vozača kakvu također razvija Google, ali i brojne druge automobilske kompanije.

Da Apple zaista priprema tehnologiju vezanu uz automobile, novinarima Business Insidera potvrdio je jedan (neimenovani) zaposlenik kompanije koji je rekao kako je u Apple već zaposleno oko 50 ljudi koji su prije radili u Tesli.

Riječ je osobama koje su u Tesli bili pripravnici, a specijalizirani su za 'mehaniku, proizvodnju i robotiku'. Isti je zaposlenik rekao kako je novi projekt na kojem Apple radi iznimno uzbudljiv te na BI-u kažu kako bi taj projekt mogao zaista biti Appleov automobil – iako to ne bi bilo u skladu s dosadašnjim proizvodima ove kompanije.

Postoje još neke teorije oko tog novog projekta, a jedna od njih je da razvijaju tehnologiju za povezivanje telefona s automobilom (podsjetimo, Apple je već predstavio CarPlay putem kojeg se s iPhoneom može upravljati određenim opcijama automobila) te bi, npr. umjesto s klasičnim ključem, korisnici putem iPhonea mogli otključavati automobil koji podržava ovu tehnologiju i koristiti ga za upravljanje opcijama kojima danas upravljamo putem upravljačke ploče automobila, prenosi Zimo.co.

S obzirom da službenih informacija iz Applea nema, tijekom sljedećih dana i mjeseci možemo očekivati brojne glasine oko tog 'novog i uzbudljivog projekta' na kojem trenutno rade u ovoj kompaniji te se ljubitelji Applea kompanije nadaju da bi to zaista mogao biti automobil iCar.

Kopirati
Drag cursor here to close