Stanje na cestama

Zbog vrućina savjetuje se putovanje u rano jutro ili navečer

AutoMoto / Flash | 29. 06. 2017. u 06:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog deminiranje terena na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje do 13.30 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Ustirama na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor danas od 8.00 do 17.00 sati prometuje se usporeno, jednom trakom.

Od ostalih puteva s aktualnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Konjic-Tarčin, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Vozače koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Simin Han - Donje Caparde,
- M-5 Donji Vakuf - Travnik,
- M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod hotela “Ero”),
- M-16 Poriče - Kupres,
- M-17 Mostar (Zalik - Vrapčići), Konjic - Tarčin.
Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji na:
- M-6 Stolac - Ljubinje,
- M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija - Lučki most) i u ulici Mostarskog Bataljona (na dionici most Musala - raskrižje ulica Adema Buća i Alekse Šantića), dok je u ulici kardinala Stepinca (dionica od Hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za promet, a lijeva je otvorena za dvosmjerni promet.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova, na graničnim prijelazima Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja na području Hrvatske, promet se odvija usporeno u oba smjera, priopćeno je iz AMSBIH-a.

Kopirati
Drag cursor here to close