Potvrdio šef!

VW legenda se vraća na proljeće!

VW je električnu verziju legendarnog Microbusa najavio još prije pet godina - tada je to bio samo koncept, no taj se koncept s vremenom pretvorio u stvarnost.
AutoMoto / Flash | 07. 01. 2022. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi čovjek Volkswagena Herbert Diess putem Twittera najavio je sljedeći korak svoje kompanije.

Napisao je kako se legenda vraća 9. ožujka ove godine - nije napisao o kojoj je legendi riječ, već je objavio kratki video na kojem se iscrtava skica modela ID. Buzz. Riječ je o električnog verziji legendarnog Volkswagenovog vozila tj. kombija Microbus.

Koncept moderne verzije Microbusa predstavljen je još prije pet godina na automobilskom sajmu u Detroitu te tada nije bilo poznato hoće li VW jednom zaista taj koncept pretvoriti u stvarnost, prenosi Zimo.

Tijekom godina mrežom su kružile različite glasine ID. Buzzu, a sada je jasno kako će se na cestama europskih i američkih gradova uskoro pojaviti prvi modeli legende u novom ruhu.

Osim datum službenog predstavljanja, Diess nije otkrio nikakve dodatne informacije o ovom vozilu, a dosadašnje glasine govore kako prve isporuke kupcima u Europi možemo očekivati krajem ove godine, dok bi sljedeće godine trebale početi isporuke i u SAD-u.

Od osnovnog modela ID. Buzza očekujemo pogon na stražnje kotače i motor snage do 200 KS, dok bi jači modeli trebali imati pogon na sva 4 kotača i snagu oko 300 KS, a navodno će biti dostupne tri varijante baterija.

Cijena, naravno, nije poznata, no na Electreku spominju neke glasine prema kojima bi osnovni model stajao oko 50 tisuća dolara.

Sve detalje oko električnog kombija, uključujući i motore, snagu bateriju, cijenu i slično, trebali bi saznati već za 2 mjeseca.

S Buzzom VW ima puno veće planove te bi upravo ovo vozilo trebao biti osnova njihovog buduća robotaksi servisa s čijim su testiranjem već počeli u Njemačkoj. Ako sve prođe po planu te ako tehnologija i regulativa to dopuste, već za tri godine njemačkim gradovima Buzzovi u kojima neće biti vozača trebali bi taksirati i prevoziti putnike.

 

Kopirati
Drag cursor here to close